Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ημερίδα Ιουνίου 2017


ΗΜΕΡΙΔΑ IOYNΙΟΥ 2017
 Η Σαατσόγλου Ελένη, Σχολική Σύμβουλος της 3ης περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, διοργάνωσε την επιμορφωτική Ημερίδα Ιουνίου στα πλαίσια συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Νέστου και Θάσου.

     Στη συγκεκριμένη Ημερίδα παρουσίασαν συνεργατικά, η Σχολική Σύμβουλος, κ. Σαατσόγλου Ελένη και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής, κ. Βρύζας Ευάγγελος-πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, το θέμα «Πιλοτική Εφαρμογή διδασκαλίας των Θρησκευτικών (159005/Δ2/27-9-2016, ΦΕΚ Β 2920/13-9-16): Ενδεικτικό Σχέδιο Μαθήματος με εφαρμογή προσομοίωσης» συνδέοντας το διαθεματικά με την «αποδοχή της Διαφορετικότητας».

     Η παιδαγωγική αυτή δραστηριότητα αποσκοπούσε στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών, όσον αφορά τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, σύμφωνα με την αντίστοιχη επιμόρφωση των Σχολικών Συμβούλων, στην καλλιέργεια της έμπρακτης αγάπης, στην ενδυνάμωση της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο και στην αποδοχή της διαφορετικότητας (ένταξη-προσαρμογή ετέρων μαθητών).

     Εφαρμόστηκαν οι εκπαιδευτικές τεχνικές εισήγησης θεωρητικού πλαισίου, παρουσίασης ενδεικτικού σχεδίου μαθήματος, βιωματικών εργαστηρίων – δραστηριοτήτων και διαλογικής συζήτησης. Πραγματοποιήθηκε στις 16-6-2017, στη συνεδριακή αίθουσα «Blue Dream Palace» Λιμεναρίων Θάσου και στις 19-6-2017, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης.

Επιμορφωτές:

          Σαατσόγλου Ελένη                                                      Βρύζας Ευάγγελος
Σχολική Σύμβουλος 3ης περιφέρειας                                   Διευθυντής Δημοτικού

  Δημοτικής Εκπαίδευσης Καβάλας                                      Σχολείου Κεραμωτής








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου