Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Διασχολική Δράση - Αξίες Ζωής - Δημιουργία Αφίσας


Συνάδελφοι,
θα επιθυμούσα στα πλαίσια της σχολικής δράσης «Αξίες Ζωής» να συμμετέχουμε ενεργά στις παρακάτω δραστηριότητες:
1. Συγκέντρωση χρήσιμων ειδών για το ανθρώπινο κύμα που διασχίζει τη χώρα μας (αναλυτικότερα στο αρχείο-έγγραφο: 1. αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο).
2. Αφίσα –δημιουργία των μαθητών.
Προτείνεται οι μαθητές του κάθε σχολείου με τη συνεργασία και την καθοδήγηση του δασκάλου τους, ομαδικά ή ατομικά, να δημιουργήσουν αφίσα.

Η αφίσα να μεταδίδει:
·        το μήνυμα της αλληλεγγύης και του αλτρουϊσμού στον συνάνθρωπο παίρνοντας αφορμή από την αλληλεγγύη μας στο μεταναστευτικό κύμα που διανύει τη χώρα μας (συγκέντρωση χρήσιμων υλικών γι’ αυτούς τους ανθρώπους).
·        ή ευρύτερα το μήνυμα αξιών ζωής, των οποίων η αφομοίωση από τον άνθρωπο κατευθύνει και καθορίζει τις στάσεις και συμπεριφορές του. (έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε σε κάθε σχολείο, ως δάσκαλοι σε συνεργασία με τον/η Διευθυντή/ντρια, ένα από τα δύο προτεινόμενα θέματα)
 Στη συνέχεια προτείνεται οι δάσκαλοι του κάθε σχολείου να επιλέξουν μία από τις αφίσες που θα δημιουργήσουν οι μαθητές του σχολείου τους.
Κατόπιν η επιλεγμένη αφίσα από το κάθε σχολείο να αποσταλεί σε μένα και με συνεργασία θα δημιουργήσουμε 1 κολλάζ με τις απεσταλμένες αφίσες, προς ανάρτηση στο κάθε σχολείο και όπου αλλού, στα πλαίσια της Σχολικής Δράσης «Αξίες Ζωής».

Με εκτίμηση
Η Σχολική Σύμβουλος

Σαατσόγλου Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου